Want help with your product upgrades? Upgrades made easy

Prijsinformatie

Licentie hoofdproduct

Als de klant voor de eerste keer voor een bepaald product van GFI Software een licentie neemt, dan wordt dit product beschouwd als het hoofdproduct. Er bestaat een minimale bestelhoeveelheid voor het aantal eenheden van het hoofdproduct dat de klant in licentie kan nemen. Deze hoeveelheid varieert per product en staat duidelijk vermeld op de prijslijst van GFI. GFI FaxMaker® heeft een prijsoptie voor een onbeperkt aantal licenties.

Neem contact op met uw lokale GFI-vertegenwoordiger als het aantal licenties groter is dan het aantal dat op de prijslijst staat vermeld.

Kwantumprijs berekenen

Kwantumkortingen worden bepaald op basis van afzonderlijke bestellingen en zijn uniek voor elk product. Het is niet mogelijk om alle eenheden van een product met die van een ander product samen te voegen om zo de korting voor beide producten te bepalen.

Een software-onderhoudsovereenkomst (SMA) is het eerste jaar bij de prijs inbegrepen en kan niet van de productprijs worden afgetrokken. Alle producten van GFI hebben licentiecodes die het aantal producteenheden bepalen die door de klant in licentie genomen zijn. Wanneer de klant een licentie voor het hoofdproduct koopt, ontvangt deze een code om de software te activeren.

Extra producteenheden (add-ons) of toevoeging van opties (productopties)

Met add-ons neemt het aantal licenties voor een bepaald hoofdproduct van een klant toe. Een productoptie is een functie die een product van GFI verbetert, maar niet bij de prijs van het hoofdproduct is inbegrepen. Als de klant deze functionaliteit wil, dan betaalt de klant extra kosten voor de licentie van de productoptie.

De prijs van een licentie voor add-ons of productopties is inclusief een SMA gedurende de looptijd van de licentie voor het hoofdproduct. Bij de aankoop van een meerjarige SMA voor een hoofdproduct, eindigt de SMA voor de add-on of productoptie echter een jaar na aanvang van de SMA van het hoofdproduct.

Omdat elk product maar één code kan hebben, eindigt de SMA van alle licenties gelijktijdig. De licentieprijs van add-ons en productopties is dusdanig dat de einddatum van het hoofdproduct, de SMA, add-ons en productopties gelijk is. (Opmerking: niet alle producten hebben opties.)

Kwantumkortingen worden gebaseerd op de omvang van de desbetreffende bestellingen. Als een klant voor een bepaald product licenties voor add-ons of productopties aanschaft, dan is de kwantumkorting gebaseerd op het aantal eenheden dat aan de desbetreffende bestelling wordt toegevoegd. Het is niet mogelijk om eenheden van een andere bestelling op te nemen waarvoor de klant al een licentie heeft of hoeveelheden van verschillende producten toe te voegen.

Productversie-upgrades

Een productversie-upgrade is vereist als een klant een nieuwe versie van een product wil en daar momenteel geen geldige SMA voor heeft. Na de vervaldatum van een SMA heeft een klant dertig (30) dagen de tijd om een productversie-upgrade uit te voeren. Als de SMA van de klant echter verlopen is en geen nieuwe versie van het product beschikbaar is gesteld, dan hoeft een klant geen versie-upgrade uit te voeren. In plaats daarvan moet deze de SMA vanaf de vervaldatum verlengen.

De prijs voor een versie-upgrade kunt u per artikelnummer (SKU) in het prijsoverzicht op de GFI-website onder 'Versie-upgrade' bekijken. In de versie-upgrade is een SMA van één jaar inbegrepen. Voor een SMA-verlenging is de datum van de bestelling bepalend. (Opmerking: Klanten met een geldige SMA hebben recht op gratis versie-upgrades, omdat deze al bij de prijs van een SMA zijn inbegrepen.

Berekening van kwantumkortingen

Kwantumkortingen worden gebaseerd op de omvang van de desbetreffende bestellingen. Als een klant versie-upgrades voor een product uitvoert, is de kwantumprijs gebaseerd op het aantal eenheden dat de klant op dat moment upgradet. Het is niet mogelijk om eenheden van een andere bestelling op te nemen waarvoor al een licentie is verstrekt of hoeveelheden van verschillende producten te combineren.

SMA's

De SMA omvat:

 • Commercieel beschikbare productversies (bijv. versie 10, 11 etc.)
 • Bug-herstel, patches, 'dot'-releases (bijv. versie 10.1, 10.2 etc.)
 • Webchat
 • Telefonische ondersteuning
 • E-mailondersteuning
 • Elektronische kennisbank en forums

Het eerste jaar is een SMA verplicht. Een SMA kan voor een, twee of drie jaar worden verlengd. Een SMA-verlenging begint op de datum van de oorspronkelijke licentie, niet op de datum van de bestelling. Als een klant een SMA voor meerdere jaren koopt, geldt er een korting van 5% voor het tweede jaar en 10% voor het derde jaar. Deze kortingen staan in de prijslijst van GFI vermeld.

Berekening van kwantumkortingen

Om de kwantumprijs voor een SMA-verlenging te berekenen, vermenigvuldigt u het totaal aantal in licentie genomen producteenheden met de kwantumkorting voor dat product. Een klant koopt in 2012 bijvoorbeeld een licentie voor 60 postvakken van GFI MailEssentials® (bijv. 10 postvakken in februari 2012, 20 postvakken in maart 2012 en 30 postvakken in juni 2012). Om de prijs voor SMA-verlenging in januari 2013 te bepalen, bekijkt u in de prijslijst de kwantumkorting die geldt voor 60 postvakken en vermenigvuldigt u de prijs met 60. Dit verschilt van de berekening van kwantumkortingen voor productlicenties. Voor producten worden deze afzonderlijk per bestelling bepaald. Voor een SMA-verlenging zijn deze gebaseerd op het totale aantal licenties voor een bepaald product.

Berekening van SMA-verlenging

Als een klant een verlopen SMA wil verlengen en:

1. Er is geen nieuwe versie van het product beschikbaar gesteld nadat de SMA is verlopen: Verleng de onderhoudsovereenkomst met inachtneming van de actuele prijzen in de prijslijst:

i. Als de vervaldatum van de SMA meer dan één jaar geleden is, dan bedragen de kosten één jaar SMA en maximaal één jaar SMA met terugwerkende kracht. Neem contact op met uw account executive van GFI voor informatie over kosten met terugwerkende kracht. De looptijd van de SMA begint op de besteldatum en eindigt een jaar later.

ii. Als de vervaldatum van de SMA minder dan één jaar geleden is, dan bedragen de kosten één jaar SMA op basis van de huidige prijslijst. De verlengdatum gaat terug naar de oorspronkelijke datum van de productlicentie.

2. Als er een nieuwe productrelease beschikbaar is gesteld nadat de SMA van de klant is verlopen: De klant moet een versie-upgrade uitvoeren. Bekijk in de prijslijst de kosten voor versie-upgrades. Een SMA voor één jaar is nu inbegrepen in de versie-upgrade. De vervaldatum van de SMA is één jaar na de besteldatum.

Een SMA voor het eerste jaar is in alle eerste licenties van hoofdproducten en alle versie-upgrades inbegrepen. Bij licenties voor add-ons en voor productopties voor GFI FaxMaker (o.a. de OCR-routeringsmodule (optische tekenherkenning), lijnen en GFI FaxMaker-servers) ontvangt u gratis een SMA die geldig is tot de vervaldatum van de SMA van het hoofdproduct. (Bij een meerjarige SMA voor het hoofdproduct is de SMA voor add-ons gedurende het eerste jaar van de licentie van het hoofdproduct gratis. Een SMA voor add-ons moet jaarlijks worden gekocht om de resterende jaren te dekken.) De prijs voor updates voor de overige productopties (Kaspersky, McAfee® Anti-Virus Updates en Norman® Anti-Virus Updates) wordt berekend op basis van de vervaldatum van de licentie van het hoofdproduct.

Hoewel een SMA-verlenging optioneel is, moeten bij verlenging alle in licentie gegeven producteenheden een SMA krijgen. Als een klant bijvoorbeeld een licentie voor 100 postvakken van GFI MailEssentials heeft gekocht, dan moet hij na de vervaldatum van de SMA alle 100 postvakken verlengen. Hij kan niet alleen 40 postvakken verlengen.

Updatecomponent

Updatecomponenten zijn nu ook in de kosten van een SMA inbegrepen. Productopties zijn niet in een SMA inbegrepen en worden apart in licentie gegeven. Bekijk de specifieke productpagina's voor meer informatie.

Abonnementsproduct

GFI WebMonitor® wordt geheel als abonnementsmodel in licentie gegeven. Klanten betalen hierbij slechts één jaarlijks bedrag. Dit bedrag omvat het recht op gebruik van het product, de SMA en de updatecomponent(en). GFI WebMonitor is beschikbaar in drie edities: WebFilter, WebSecurity en UnifiedProtection. Twee edities, WebSecurity en UnifiedProtection, bevatten een updatecomponent die bij de prijs is inbegrepen en een productoptie die tegen extra kosten beschikbaar is. Bekijk de specifieke productpagina voor meer informatie. Daarnaast wordt er 5% korting gegeven op een abonnementsverlenging voor GFI WebMonitor. Als een klant een abonnement van meerdere jaren koopt, geldt een korting op de extra jaren (op het tweede jaar geldt een korting van circa 31% en op het derde jaar een korting van circa 45%). De prijzen staan vermeld in de prijslijst.

GFI EmailProtection Suite™

Combinatie van de GFI MailEssentials UnifiedProtection-editie en GFI MailArchiver

Onze klanten nemen bepaalde producten vaak samen in licentie. Daarom hebben we suites ontworpen om klanten een korting aan te bieden. Om als klant te profiteren van de suite-prijzen, moet het aantal producteenheden en licentiecodes hetzelfde zijn. De SKU van de suite moet bij de bestelling worden vermeld.

Retournering van producten

Producten kunnen niet worden geretourneerd. Klanten hebben 30 dagen de tijd om de software volledig te evalueren en te bepalen of deze aan hun behoeften voldoet. Zodra een bestelling is geplaatst, kan deze bestelling niet worden geannuleerd of geretourneerd.

Productinformatie

Aanvullende beleidsregels en procedures

 • Het product wordt in licentie gegeven op basis van de eenheden die op elke pagina met productprijzen staan vermeld.
 • Een SMA voor het eerste jaar is in de prijs van het product inbegrepen.
 • Per product werd slechts één code verstrekt, omdat er voor elk product maar één code is. De SMA voor alle gelicentieerde eenheden moet op dezelfde datum aflopen.
 • Bij licenties voor add-ons ontvangt u gratis een SMA die geldig is tot de vervaldatum van de SMA van het hoofdproduct.*
 • Alle SMA's kunnen voor een, twee of drie jaar worden besteld.
 • Een SMA voor het eerste jaar is bij de prijs van een versie-upgrade inbegrepen.

Berekening van de kwantumprijs:

 • Product: Op basis van elk individueel product en elke individuele bestelling. Het is niet mogelijk om gelicentieerde eenheden van afzonderlijke producten of gelicentieerde eenheden van eerdere bestellingen bij elkaar op te tellen.
 • SMA: Op basis van het totaal aantal licenties per product (samenvoeging van alle eenheden van een bepaald product). Zie de betreffende kwantumkorting in de prijslijst.

* Bij een meerjarige SMA voor het hoofdproduct is de SMA voor add-ons gedurende het eerste jaar van de licentie van het hoofdproduct gratis. Een SMA voor add-ons moet jaarlijks worden gekocht om de resterende jaren te dekken.