Want help with your product upgrades? Upgrades made easy

Ondersteuning voor FoIP (Fax over IP)

Overzicht van de FoIP-ondersteuning van GFI FaxMaker

Met de optionele hostmodule van Brooktrout SR140 of XCAPI van TE-SYSTEMS kunt u GFI FaxMaker in uw bestaande IP PBX of in T.38 SIP-providers integreren en zo zonder extra hardware-eisen FoIP (Fax over IP) gebruiken.

Met FoIP kunt u gemakkelijk faxen via internet verzenden, waarbij integratie in de bestaande IP-infrastructuur mogelijk is. FoIP van GFI FaxMaker kan tevens worden gebruikt om LCR (Least Cost Routing) te implementeren. Hiermee kunt u kosten besparen doordat er minder internationale nummers worden gekozen (alle gesprekken worden namelijk omgezet naar een lokaal gesprek in het land van de ontvanger).

Hoe werkt FoIP (Fax over Internet Protocol)?

FoIP is, zoals de naam al suggereert, een methode voor het verzenden van faxen via bestaande IP-netwerken. Voorheen konden faxen alleen worden verstuurd via zelfstandige faxapparaten die gebruik maakten van standaard telefoonlijnen of een fysieke faxserver.

Fax over IP maakt daarentegen gebruik van bestaande VoIP- of standaard-IP-netwerken om de fax te verzenden. GFI FaxMaker is een faxserver die kan worden geïntegreerd in e-mailclients, zoals MS Exchange en Lotus, voor het verzenden en ontvangen van faxen. Hierdoor kan probleemloos worden gefaxt naar en vanuit een e-mailprogramma op een desktopcomputer.

Het systeem werkt door de standaard-T30-faxgegevens te converteren naar een T38-protocol dat via IP-netwerken functioneert. De fax kan vervolgens met behulp van standaard-IP-routering op de bestemming worden afgeleverd. Faxen kunnen ook worden verzonden via VoIP-gateways als u deze gebruikt.

Zodra de fax aan het andere einde is, wordt de fax door het faxapparaat of de faxsoftware teruggeconverteerd en worden de T30-faxgegevens getoond. De fax kan vervolgens worden verwerkt als een standaard fax.

Doordat FoIP nog steeds gebruik maakt van de traditionele faxtechnologie, het T30-protocol, wordt de fax altijd afgeleverd, ook als de ontvanger gebruikmaakt van een standaard faxapparaat.

Deze technologie maakt gebruik van bestaande infrastructuren om de kloof te dichten tussen netwerken en zelfstandige faxapparaten. De technologie brengt verschillende netwerken samen en maakt ze gemakkelijker in het gebruik, goedkoper, sneller en veiliger.